Пожар е избухнал в общежитие към бившия строителен техникум Владо Тричков

...
Пожар е избухнал в общежитие към бившия строителен техникум Владо Тричков
Коментари Харесай

След пожар в Трън: Осем семейства с деца останаха без покрив над главите си

Пожар е избухнал в общежитие към някогашния строителен колеж " Владо Тричков " в Трън през вчерашния ден, заяви заместник-кметът на града Десислава Цветкова.
По думите ѝ постройката е на три етажа и е употребена като общинско обществено жилище. Няма потърпевши в резултат на огъня.
В общежитието са били настанени осем фамилии от града, измежду които пет деца на възраст от две до 10 години и 13 възрастни. Те са обитавали първия и втория етаж от постройката.Към момента не е ясна повода за запалването. Предстои да бъде изработен оглед, само че все още подобен не може да се извърши, така като сградата е рискова след пожара. Вещите и имуществото на живущите също са унищожени в резултат на запалването.
Към момента жителите на общинското жилище са краткотрайно настанени при свои близки и родственици, а общинската администрация в Трън приготвя обезпечаването на други пространства, в които да останат пострадалите. Те ще получат и храна за няколко дни.
Цветкова съобщи, че хората имат потребност от облекла, хранителни артикули, хигиенични материали, постелен инвентар, електрически уреди и всевъзможни потребни неща за едно домакинство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР